Ιατρική στην Τσεχία

Charles University

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου – Charles University της Τσεχίας βρίσκεται στην πέμπτη σειρά της κατάταξης των Πανεπιστημίων της Ανατολικής Ευρώπης και κεντρικής Ασίας. Ιδρύθηκε το 1348 από τον Emperor Charles IV και παραμένει ακόμη και τώρα το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιο της χώρας.

Εδώ και δεκαετίες οι σχολές του αποτελούν την πιο δημοφιλή επιλογή από διεθνείς μαθητές από όλο τον κόσμο ενώ το κεντρικό Πανεπιστήμιο στεγάζεται σε ένα Μεσαιωνικό επιβλητικό κτήριο στην Πράγα.

Image module
Charles University Prague – Third Faculty of Medicine

Το πρόσφατα ανακαινισμένο κτίριο της Τρίτης Σχολής Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου στην Πράγα προσφέρει ένα σύγχρονο και ευχάριστο περιβάλλον για ήσυχη μελέτη. Από το πρώτο έτος οι σπουδαστές μπορούν να συμμετάσχουν σε ερευνητικά προγράμματα υψηλής ποιότητας ενώ από το 2012 η 3η Ιατρική σχολή συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 20 κορυφαίων ερευνητικών ιδρυμάτων που δημοσίευσε το Συμβούλιο Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας της Τσεχικής κυβέρνησης. Από πολύ νωρίς οι σπουδαστές έρχονται σε επαφή με πραγματικούς ασθενείς. Το Πανεπιστήμιο καθόλη την διάρκεια του προγράμματος τονίζει τη σημασία της δεοντολογικής προσέγγισης και της επικοινωνίας με τους ασθενείς καθώς και της κατανόησης του τρόπου λειτουργίας του Ιατρικού συστήματος.

 

Διάρκεια σπουδών και δίδακτρα στην 3η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα:

Η διάρκεια σπουδών Ιατρικής στην Τρίτη σσχολή του Πανεπιστημίου του Καρόλου είναι 6 χρόνια ενώ το πρόγραμμα σπουδών είναι Αγγλόφωνο από το 1991. Οι αιτήσεις διεξάγονται από 1η Οκτωβρίου και οι εισαγωγικές εξετάσεις γίνονται τον Ιούνιο με εξεταζόμενα μαθήματα την Βιολογία, την Χημεία, την Φυσική ή Μαθηματικά (Γλώσσα εξέτασης: Αγγλικά). Τα δίδακτρα είναι 11,000 ευρώ.

Charles University – Hradec Kralove Faculty of Medicine

Πρόκειται για μια μοντέρνα και φιλική Ιατρική σχολή σε μια πραγματική Πανεπιστημιούπολη η οποία βρίσκεται 100 χιλιόμετρα περίπου έξω από την Πράγα.

Διάρκεια σπουδών και δίδακτρα στην Ιατρική Σχολή του Hradec Kralove (Charles University):

Η διάρκεια σπουδών Ιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Hradec Kralove) είναι 6 χρόνια ενώ το πρόγραμμα σπουδών είναι Αγγλόφωνο από το 1992. Οι αιτήσεις διεξάγονται από 1η Οκτωβρίου και οι εισαγωγικές εξετάσεις γίνονται τον Ιούνιο με εξεταζόμενα μαθήματα την Βιολογία, την Χημεία, την Φυσική ή Μαθηματικά (Γλώσσα εξέτασης: Αγγλικά). Τα δίδακτρα είναι 11,000 ευρώ.

Το MEDFC ως επίσημα αναγνωρισμένο κέντρο αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες των αιτήσεων προς το Πανεπιστήμιο καθώς και την ακαδημαϊκή προετοιμασία στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σας περιμένουμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας για να συζητήσουμε από κοντά και να σχεδιάσουμε μαζί και με υπευθυνότητα την ακαδημαϊκή σας εξέλιξη.

+30 210 6916990
info@medfc.gr