Υπηρεσίες – Διαδικασίες

Υπηρεσίες

Συμβουλευτική καθοδήγηση για την επιλογή Προγράμματος και Πανεπιστημίων
Υποστήριξη στη σύνταξη του Personal Statement, References και όλων των απαραίτητων εγγράφων όπου αυτά απαιτούνται
Συμπλήρωση και αποστολή των αιτήσεων στα Πανεπιστήμια
Επικοινωνία και αλληλογραφία με τα Πανεπιστήμια κατά τη διάρκεια αξιολόγησης των αιτήσεων
Αποστολή των απαραίτητων πιστοποιητικών και δικαιολογητικών
Άμεση ενημέρωση για την πρόοδο των αιτήσεων
Ακαδημαϊκή υποστήριξη του υποψηφίου σπουδαστή για τις εισαγωγικές εξετάσεις όπου αυτές απαιτούνται*
Συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης για τη διαμονή του φοιτητή
Συμπλήρωση και αποστολή της αίτησης προς τον Οργανισμό που παρέχει το φοιτητικό δάνειο για κάλυψη των διδάκτρων όπου αυτό απαιτείται

*Το κέντρο μας ως πιστοποιημένος φορέας από πληθώρα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων προσφέρει ακαδημαϊκή προετοιμασία σε μαθήματα ειδικότητας καθόλη την διάρκεια του έτους. Σας περιμένουμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας να συζητήσουμε από κοντά και να σχεδιάσουμε μαζί και με υπευθυνότητα την ακαδημαϊκή σας εξέλιξη.

Αιτήσεις – Διαδικασία

Η διαδικασία των αιτήσεων περιλαμβάνει τα εξής σημαντικά βήματα:

Οι υποψήφιοι σπουδαστές επιλέγουν προσεχτικά τα ακαδημαϊκά προγράμματα που τους ενδιαφέρουν. Παρέχουμε με απόλυτη υπευθυνότητα και εμπειρία συμβουλευτικές υπηρεσίες βοηθώντας τους σπουδαστές να επιλέξουν τα προγράμματα που πραγματικά αντικατοπτρίζουν και συνδυάζουν τις  ανάγκες και τις επιθυμίες των υποψηφίων σπουδαστών.

Οι υποψήφιοι σπουδαστές μας φέρνουν τα απαραίτητα έγγραφα.

Τα απαιτούμενα έγγραφα καθώς και η καταληκτική ημερομηνία που πρέπει να αποσταλθούν οι αιτήσεις εξαρτάται από τις επιλογές των πανεπιστημιακών προγραμμάτων που έχουμε επιλέξει.

Όπου αυτό απαιτείται, οι σπουδαστές μας λαμβάνουν μέρος στις εισαγωγικές εξετάσεις του κάθε Πανεπιστημίου. Το κέντρο μας αναλαμβάνει με απόλυτη υπευθυνότητα την ακαδημαϊκή προετοιμασία του κάθε σπουδαστή για όλες τις εξετάσεις που μπορεί να απαιτούνται.

Κάθε πανεπιστήμιο (University) ή κολέγιο (College) που έχουμε επιλέξει θα αποφασίσει εάν θα προβεί σε προσφορά θέσης. Οι υποψήφιοι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται για τις προσφορές των πανεπιστημίων online. Όταν θα γίνουν αποδεκτοί τότε θα πρέπει να απαντήσουν στις προσφορές τηρώντας πάντα τα χρονοδιαγράμματα που έχει θέσει το κάθε Πανεπιστήμιο.

Όταν μας αποδεχτεί ένα πανεπιστήμιο τότε λαμβάνουμε μια επιστολή που μας εξηγεί λεπτομερώς τι θα συμβεί στη συνέχεια. Αν κάποιος υποψήφιος λάβει διαφορετικές βαθμολογίες από αυτές που περίμενε η αλλάξει γνώμη υπάρχουν και άλλες επιλογές που μπορεί να χρησιμοποιήσει.

Οι υποψήφιοι πρέπει να βεβαιωθούν ότι έχουν μεριμνήσει για ότι χρειάζονται πριν ταξιδέψουν, όπως επιλογή φοιτητικής εστίας (accommodation), φοιτητικό δάνειο (student loan), ταξιδιωτικά έγγραφα κτλ. Κάθε Πανεπιστήμιο διοργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις για φοιτητές βοηθώντας έτσι στη ομαλή εισαγωγή τους στο Πανεπιστημιακό περιβάλλον.

Το MEDFC ως επίσημα αναγνωρισμένο κέντρο αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες των αιτήσεων προς το Πανεπιστήμιο καθώς και την ακαδημαϊκή προετοιμασία στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σας περιμένουμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας για να συζητήσουμε από κοντά και να σχεδιάσουμε μαζί και με υπευθυνότητα την ακαδημαϊκή σας εξέλιξη.

+30 210 6916990
info@medfc.gr