Φαρμακευτική στη Μεγάλη Βρετανία

Φαρμακευτική στην Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία

Οι σπουδές φαρμακευτικής στο Ηνωμένο Βασίλειο αποτελούνται από 4 χρόνια σπουδών που ακολουθούνται από την πρακτική εκπαίδευση (pre-registration training) ενός έτους. Ο τίτλος για σπουδές τις φαρμακευτικής ονομάζεται MPharm (Hons) ενώ το πτυχίο φαρμακευτικής MPharm είναι το μόνο που επιτρέπει σε κάποιον σπουδαστή να εγγραφεί στον επαγγελματικό σύλλογο ως φαρμακοποιός ενώ όλα τα προγράμματα φαρμακευτικής είναι διαπιστευμένα από το Γενικό Φαρμακευτικό Συμβούλιο (GPhC) στην Αγγλία, τη Σκωτία και την Ουαλία, καθώς και από την Φαρμακευτική Εταιρεία της Βόρειας Ιρλανδίας (PSNI).

Μετά την ολοκλήρωση της τετραετής φοίτησης, οι σπουδαστές θα πρέπει να προχωρήσουν και να ολοκληρώσουν την λεγόμενη μονοετή κατάρτιση προ-εγγραφής (pre-registration training). Τα βασικά χαρακτηριστικά της εκπαίδευσης προ-εγγραφής (pre-registration training) είναι τα εξής:

  • 52 εβδομάδες (πλήρους απασχόλησης).
  • ο εκπαιδευόμενος φαρμακοποιός θα εργάζεται για αυτό το διάστημα υπό την επίβλεψη ενός εκπαιδευτή προεγγραφής pre-registration tutor.
  • ο εκπαιδευόμενος φαρμακοποιός θα αξιολογείται επίσημα και τουλάχιστον τέσσερις φορές από τον εκπαιδευτή του.

Με την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης αυτής, ο σπουδαστής έχει πλέον το δικαίωμα να εγγραφεί επίσημα ως επαγγελματίας φαρμακοποιός. Οι αρμοδιότητες του φαρμακοποιού περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα πάνω στη φροντίδα των ασθενών, τη χορήγηση φαρμάκων καθώς και στην παρακολούθηση της υγείας και της προόδου των ασθενών. Οι φαρμακοποιοί καλούνται να εκπαιδεύσουν τους καταναλωτές και τους ασθενείς σχετικά με τη χρήση των ιατρικών συνταγών καθώς και να συμβουλεύουν τους γιατρούς, νοσηλευτές και άλλους επαγγελματίες υγείας σχετικά με αποφάσεις που έχουν να κάνουν με διάφορες εξελίξεις στο χώρο των φαρμάκων. Οι φαρμακοποιοί παρέχουν επίσης τεχνογνωσία για τη σύνθεση των φαρμάκων, συμπεριλαμβανομένων των χημικών τους, τις βιολογικές και φυσικές ιδιότητες, την παρασκευή αλλά και την χρήση τους ενώ μπορούν να εργάζονται σε φαρμακεία, σε νοσοκομεία, κλινικές, εργαστήρια και φαρμακοβιομηχανίες.

Το MEDFC ως επίσημα αναγνωρισμένο κέντρο αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες των αιτήσεων προς το Πανεπιστήμιο καθώς και την ακαδημαϊκή προετοιμασία στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σας περιμένουμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας για να συζητήσουμε από κοντά και να σχεδιάσουμε μαζί και με υπευθυνότητα την ακαδημαϊκή σας εξέλιξη.

+30 210 6916990
info@medfc.gr