Σπουδές στην Τσεχία

Οι σπουδές στην Τσεχία

Η Δημοκρατία της Τσεχίας βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και διαθέτει μεγάλη και μακρά παράδοση ποιοτικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η υψηλής ποιότητας εκπαίδευση και έρευνα, ειδικά στις βιολογικές επιστήμες, τη μηχανική και την ιατρική, έχει μακρά παράδοση ενώ το Πανεπιστήμιο του Καρόλου της Πράγας που ιδρύθηκε το 1348 είναι το παλαιότερο και ένα από τα πιο δημοφιλή Πανεπιστήμια της Κεντρικής Ευρώπης.

Ποικιλία ειδικοτήτων

Τα Πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Τσεχία προσφέρουν τεράστιο αριθμό ειδικοτήτων. Έτσι, οι φοιτητές μπορούν να ολοκληρώσουν το πτυχίο τους σε ένα ευρύ φάσμα παραδοσιακών αλλά και νεοεμφανιζόμενων επιστημονικών κλάδων.

Διεθνείς φοιτητές

Περισσότεροι από 44.000 διεθνείς σπουδαστές σπουδάζουν σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο αριθμός αυτός διαρκώς αυξάνεται καθώς παράλληλα μεγαλώνει και η προσφορά προγραμμάτων σπουδών σε ξένη γλώσσα (ειδικά στα αγγλικά). Ταυτόχρονα, τα Πανεπιστήμια συμμετέχουν όλο και περισσότερο σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων και προγραμμάτων διεθνούς συνεργασίας που λαμβάνουν χώρα κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κόστος ζωής

Το κόστος ζωής στη Δημοκρατία της Τσεχίας δεν είναι τόσο υψηλό όσο τα έξοδα σε κάποιες περιοχές της Δυτικής Ευρώπη και έτσι το κόστος σπουδών δίκαια χαρακτηρίζεται ως αρκετά προσιτό.

Το MEDFC ως επίσημα αναγνωρισμένο κέντρο αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες των αιτήσεων προς το Πανεπιστήμιο καθώς και την ακαδημαϊκή προετοιμασία στα εξεταζόμενα μαθήματα.

Σας περιμένουμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις μας για να συζητήσουμε από κοντά και να σχεδιάσουμε μαζί και με υπευθυνότητα την ακαδημαϊκή σας εξέλιξη.

+30 210 6916990
info@medfc.gr